Advertisement :- Villa De Porto ~ A Private Gateaway in Langkawi

Thursday, October 28, 2010

Jadual Feri Langkawi







Salam. Ramai yg bertanya & mencari jadual feri ke Langkawi.

Berikut adalah pautan utk melihat Jadual Feri.

~ Website Jadual Langkawi Ferry Service

Untuk pengetahuan booking tidak dibenarkan tetapi hanya dibenarkan utk ke Satun @ Penang. Ini mungkin disebabkan terlalu byk penumpang terutama sekali di musim cuti sekolah.

Kuala Perlis Ke Langkawi

- Mengambil masa 1 jam 15 minit.
- Elok utk mereka yg senang mabuk laut, membawa anak kecil etc2.
- Cuma perlu ke Kuala Perlis. Jgn risau sbb disana byk tempat utk parking kereta dgn harga berpatutan.
- Harga RM 18.00 dewasa & RM 13.00 kanak2.
- Masa bot 7.00am ke 7.00pm.

Kuala Kedah ke Langkawi.

- Mengambil masa 1 jam 45 minit
- Kepada yg tidak kisah berada lama didalam Kapal maka boleh naik dr sini.
- Dekat dgn Alor Setar jika berniat utk buat lawatan ke tempat2 menarik seperti Pekan Rabu.
- Ada byk tempat parking kereta disini & juga amat berpatutan.
- Harga RM 23.00 dewasa & RM 17.00 kanak2.
- Masa bot 7.00am ke 7.00pm.

Rancanglah perjalanan anda. Utk mengelakkan mabuk laut @ perjalanan yg menguji jiwa elakkan naik dr Kuala Kedah pada musim bergelora. Beli ubat mabuk kalau perlu & jgn minum air bersusu sebelum naik kapal.

Updated : Jadual Feri & No telefon Feri ke Langkawi ~ Terima kasih Jabatan Maritim

5 comments:

Kamal Sanusi said...

Canteekkk... Tapi kenapa tidak pernah mengikut jadual yg ditentukan? Dah jadi mcm Air Asia, satu feri delay, habih semua seharian trip terjejas. Dah tu depa bukan nak beri penjelasan, siap cakap dgn kasar "Tak mau naik sudah, berenang". Berlagak + sombong sungguh org Langkawi ni, tarak budi bahasa langsung.

anaklangkawi said...

:).. itu nak kena tanya depa..heheh.. Org Tanjung ada tak jadual ke Penang syarikat ko..

Kamal Sanusi said...

Sorry Anak Langkawi...

Syarikat saya tidak membuat perkhidmatan pengangkutan penumpang. Kami hanya menyediakan perkhidmatan pengangkutan kontena, LPG, minyak and bulk cargo serta support vessels utk pelantar minyak.

RoseLangkawi said...

orang dok tanya cek jugak benda2 ni, cek mintak izin boh kat blog cek nah..ada link, dont wori. tenkiu=)

Nzec said...

Camana nak bw kete masuk ke pulau dr jeti kuala perlis. boleh ke