Advertisement :- Villa De Porto ~ A Private Gateaway in Langkawi

Monday, February 22, 2010

Kedah masih belum sejahtera ~Kuala Chenang,

PENDEKATAN 'lawatan mesra' Datuk Seri Najib Tun Razak membuahkan hasil lagi. Selepas Puduraya, Jalan Masjid India, UiTM, UIAM, Flat Bukit Sentosa dan Kampung Baru, kini tampaknya ratusan 'nelayan marhaen' dan keluarga mereka di Kuala Chenang, Langkawi, Kedah mendapat nikmat.

Meskipun dalam rangka percutian peribadi bersama keluarga, namun lawatan ramah mesra tanpa protokol, membuktikan bahawa gagasan 'Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan' bukan sekadar retorik kosong.

Hasil maklumat yang disampaikan oleh Timbalan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Johari Baharom mengenai keperluan komuniti nelayan di kampung itu, maka impaknya sebanyak RM7 juta diluluskan segera bagi pembinaan pangkalan nelayan baru termasuk jeti pendaratan ikan. Ia diharap akan membolehkan aktiviti perikanan dipertingkatkan sekali gus menambah pendapatan dan memperbaiki kualiti hidup.

Sebagai rakyat Kedah, penulis berasa cukup malu kerana perihal rakyat negeri yang sepatutnya diketahui terlebih dahulu oleh kerajaan negeri akhirnya ditangani oleh pemimpin 'besar' negara di peringkat pusat.

Utusan

Anaklangkawi :-
Kelakar tgk tulisan yg mengatakan hasil maklumat Timbalan Menteri Pertanian .. Hahah..
Sedangkan yg bawak ke atas adalah pemimpin tempatan.

p/s: Kalau nak ambik nama pun pada2 laaa..

No comments: