Advertisement :- Villa De Porto ~ A Private Gateaway in Langkawi

Sunday, November 15, 2009

Status Feri Ambulan Langkawi


~Email diterima~

Salam Anak Langkawi...

Sekadar ingin bertanya mengenai status feri ambulan Langkawi terutamanya penggunaannya. Saya difahamkan oleh kekawan masa trip baru-baru ni, kerajaan dah beli, dah ada di Langkawi. Depa pi tanya kat Jabatan Laut, pegawai tu kata utk kegunaan VIP jabatan mereka meronda laut. Time ada org nak guna, depa kata rosak. Skrg ni pun pesakit masih menggunakan feri penumpang.

Pelik sungguh citer macam tu. Buleh kasi siasat skit ka. Bukan apa, mana ler tau kut-kut saya sakit di Langkawi lepaih tu kena hantaq pi Aloq Setaq, kalau buleh tak mau la naik feri penumpang yg semestinya menyakitkan lagi sakit saya tu.
Wasalam...
~~

Anaklangkawi :-
Salam Orang Tanjung. Sorry lupa nak publish email sbb baru tadi perasan ada email dr hang. Mmg diakui cerita ini. Kalau tak silap cek, MP Langkawi pun ada soalan diParlimen pasal cerita feri ambulan ni. Nanti cek tgk kot ada tak lekat soalan tu & dijawab tak oleh Menteri berkaitan.

Kalaulah betul ia dipergunakan oleh segolongan VIP maka kita mintak SPRM siasat. Kerana pembelian adalah utk kegunaan Hospital bukan VIP buat jalan2..

p/s: Akan usulkan & panjangkan.. Biaq depa panaih pungkok.

1 comment:

Orang Tanjung said...

Terima kasih Anak Langkawi. Semoga mendapat maklumbalas segera.